Ara
Close this search box.

Haberler

1 Mart 2021

Karton Köşebent ve Kenar Koruyucular, ISO-780’e göre Ambalajlı Ürünlerin Güvenli Nakliyesi ve Taşınması İçin Resimli İşaretler ve Uyarı Etiketleri – Uygulama Rehberi

Ambalajlı Ürünlerin Güvenli Nakliyesi ve Taşınması İçin Resimli İşaretler ve Uyarı Etiketleri – ISO 780’e göre 

Kartondan yapılan köşebent ve kenar koruyucular çoğunlukla eşyaları koruma amacıyla ambalaj sektöründe kullanılmakta, ambalajlı ürünlerin nakliyesi ve taşınmasında bazı işaretleri/etiketleri kullanmanız gerekmektedir. Uygulama rehberinin bu serisinde, koruyucu ambalaj ve ayrıca ISO 780 standardı, “Ambalajlama – Dağıtım Ambalajları – Ambalajların depolanması ve taşınması“ uyarınca belirlenen grafik semboller hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Detaylara girmeden önce, Larton’un ambalaj üreticisi olarak neler sunduğuna bakalım.

Larton Ambalaj ürün yelpazesi mukavvakraft köşebentmetalize mukavvadilimlenmiş gri karton gibi kağıt bazlı ürünleri kapsamaktadır. Genel olarak ürünlerimiz kırtasiye, gıda, mobilya, baskı ve ambalaj sektörleri için uygulama alanı bulmaktadır.

Köşebent / Karton Kenar Koruyucular

Köşebentler, ürünleri korumada kullanılan en popüler ürünlerden biridir. Köşebentler, ürünlerinizi korumak ve paketleme sürenizi kısaltarak optimize etmek amacıyla kullanılır. Larton, ürünlerinizi nakliye ve depolama sırasında hasar görmekten korumak için makul fiyatlarda geniş bir yelpazesi (kraft köşebentneme dayanıklı köşebentkilitli köşebentçentikli köşebentyapışkanlı köşebent) sunmaktadır. Ayrıca, bu bağlantıdan karton köşebent ile ile ilgili daha detaylı bilgiye erişebilir ve köşebent kullanım alanlarına buradan bakabilirsiniz.

ISO 780 Standardı – Ambalajlı Ürünlerin Güvenli Nakliyesi ve Taşınması İçin Resimli İşaretleme Nedir?

ISO (Uluslararası Standardizasyon Örgütü), ulusal standartlar kuruluşlarının (ISO üye kuruluşları) dünya çapında bir federasyonudur. Uluslararası Standartları hazırlama işi, ISO teknik komiteleri aracılığıyla yürütülür.

ISO 780 standardı, ambalajlı ürünlerin güvenli nakliyesi ve taşınması için belirlenen uluslararası standartlar olup Sürdürülebilir Kalkınma için Küresel Amaçlardan 12 (Sorumlu Üretim ve Tüketim), 13 (İklim Eylemi) ve 9 (Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı) numaralı amacın gerçekleştirilmesine katkı sağlamaktadır.

Paketler genellikle menşe ülkenin dilinde kullanım talimatları ile işaretlenir. Bu, sevkiyatı bir dereceye kadar güvence altına alsa da, farklı diller kullanan ülkelere bu ülkeler üzerinden sevk edilen mallar çok az değerlidir, paketleri kullanan kişiler okuma yazma bilmiyorsa hele hiçbir değeri yoktur.

Resimli semboller, göndericinin niyetini iletmek ve bu sembollerin alıcı tarafça benimsenmesi için en iyi olasılığı sunar; bu nedenle, şüphesiz yanlış kullanımdan kaynaklanan kayıp ve hasarı azaltacaktır.

Belirtilen semboller, ISO / TC 145, Grafik semboller kurallarına uygundur.

Resimli sembollerin kullanılması, tatmin edici bir kullanım garantisi sağlamaz; bu nedenle de doğru koruyucu paketleme birincil öneme sahiptir.

ISO 780 – Ambalajlı Ürünlerin Güvenli Nakliyesi ve Taşınması İçin Uyarı Etiketleri Ne Anlama Geliyor?

1- KIRILABİLİR

Kırılacak Eşya, Dikkatli Taşıyın

2- EL KANCASI KULLANMAYIN

Paketleri Taşımak İçin Kancalar Kullanılmamalıdır

3- YUKARI

Paketin Doğru Taşıma Yönünü Gösterir

4- GÜNEŞ IŞIĞINDAN UZAK TUTUN

Paket Güneş Işığına Maruz Bırakılmamalıdır

5- RADYOAKTİF KAYNAKLARDAN KORUYUN

Paketin İçeriği Nüfuz Eden Radyasyon Nedeniyle Bozulabilir Veya Tamamen Kullanılamaz Hale Gelebilir

6- YAĞMURDAN UZAK TUTUN

Taşıma Paketi Yağmurdan Uzak Tutulmalı ve Kuru Koşullarda Saklanmalıdır

7- AĞIRLIK MERKEZİ

Paketin Ağırlık Merkezini Gösterir. Mümkün Olduüunda, “ağırlık merkezi” alt tarafın hepsine, ancak en azından ağırlık merkezinin gerçek konumuna göre dört tarafa yerleştirilmelidir.

8- YUVARLATMAYIN

Paket yuvarlanmamalı, sallandırılmamalıdır

9- BURADA EL ARABASI KULLANMAYIN

Taşıma Sırasında El Arabaları Bu Tarafa Yerleştirilmemelidir

10- FORKLİFT KULLANMAYIN

Paket Forklift ile Taşınmamalıdır

11- GÖSTERİLDİĞİ GİBİ KELEPÇELEYİ

Kelepçeler Gösterildiği Şekilde Yerleştirilmelidir. Sembol, taşıma operasyonunu gerçekleştirmek üzere yaklaşan kelepçeli kamyon operatörünün görüş alanında olması için paketin iki zıt yüzüne yerleştirilmelidir. Sembol, paketin kelepçelere tutulması amaçlanan yüzlerinde işaretlenmemelidir

12- SIKIŞTIRMAYIN

Ambalaj, Kelepçe ile Sıkıştırılmadan Taşınmalıdır

13- İSTİFLENECEK YÜK AĞIRLIK SINIRI

İzin Verilen Maksimum İstifleme Yükünü Gösterir

14- İSTİFLENECEK PAKET ADEDİ SINIRI

İstiflenebilecek Maksimum Özdeş Paket Sayısını Gösterir, Burada “n” sınır Sayısıdır

15- İSTİFLEMEYİN

Paketin İstiflenmesine İzin Verilmez ve Paketin Üzerine Hiçbir Şey Konulmamalıdır

16- BURADAN ASKILAYIN

Kaldırma Askıları Belirtilen Yerlere Yerleştirilmelidir

17- SICAKLIK SINIRI

Paketin Saklanma ve Taşıma Sıcaklık Koşullarını Gösterir




Diğer Haberler